Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the gotmls domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/niyazikaptan.com.tr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
STRESE KARŞI BALIK | Niyazi KAPTAN

Kişisel Web Sitesi

STRESE KARŞI BALIK

Stres, vitaminlere ve minerallere olan ihtiyacı arttırır. Önemli  anti-stres maddeleri  mineral olarak kalsiyum (süt ürünlerinde, yeşil  sebzelerde) ve magnezyumdur (kepek, çavdar, baklagiller, bal kabağı ve ayçiçeği çekirdeği). B  vitaminleri grubu aynı zamanda sinir vitaminleri olarak adlandırılır. B  vitaminleri ette, balıkta, kepek çavdar ürünlerinde ve koyu  yeşil  sebzelerde bulunur. Haftada en  az 2 kez  balık tüketilmelidir.

Çikolatayı seyrek, meyveyi  sık yiyin. Arada bir az miktarlarda çikolata  yenmesi stresi azaltır ama  fazla yendiğinde kan şekeri önce  artar, sonra  hemen  düşer. Sonuçta  yorgunluk ve tatlılara karşı  istek ortaya çıkar. Buna karşılık meyve  veya kepek, çavdar ürünleri  organizma  tarafından daha yavaş enerjiye dönüştürülür, kan şekerinin dengesi  bozulmaz.

Yemekleri küçük  porsiyonlarda, sık yiyin. Birden  aşırı miktarda ve yağlı yemekler uykunuzu  getirir. Enerjinizi uzun  süre korumak  ve aynı düzeyde tutmak  için  günde en  az 6 öğün ve az miktarlarda yenmelidir.

Kahveyi  ve kolayı azaltın. Sabahları  bir iki  fincan kahve uyku sersemliğinizi  gidermede yardımcı olur. Fazlası ise kalp çarpıntısına, huzursuzluğa, geç saatlerde de uykusuzluğa, korku ve endişeye  neden  olur. Kolalı içeceklerde  bol miktarda kafein  içerir. Alkol  ise ertesi  sabah  unutkanlığa  neden  olur.

Bir Cevap Yazın