Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the gotmls domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/niyazikaptan.com.tr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/niyazikaptan.com.tr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
STRESE KARŞI VE MUTLULUK VEREN BESİNLER | Niyazi KAPTAN

Kişisel Web Sitesi

STRESE KARŞI VE MUTLULUK VEREN BESİNLER

Ferin  Batman, küçük  bir kâse  çileğin, stresi gidererek mutluluk  verdiğini, muzun da “serotonin” maddesi içerdiği  için  mutluluk  verdiğini kaydetti. Batman, kırmızı  biberdeki  aroma maddelerinin  de vücudun mutluluk hormonu salgılanmasına neden  olduğunu belirterek, çiğ ve  acı olan kırmızı  biberin en  etkilisi olduğunu bildirdi.

Batman, sınav  öncesi  strese  karşı  da öğrencileri  uyararak, “Gerginken  yenmek  istenen çikolata, hamur  işi, tatlı gibi  besinler, kola, kahve gibi  içecekler  çok  miktarda şeker ve kafein  içerdikleri  için  sinirleri  bozar. Doğru bir beslenme, stresli zamanların üstesinden  gelmemizde bize yardımcı olacaktır” diye  konuştu.

Bunun  için  yanlış  alışkanlıkların değiştirilmesini isteyen  Batman, öğrencilere şu  beslenme  önerisinde bulundu:

Kahvaltı  etmeden  güne başlamayın. Sabahları  vücudun ve beynin  enerji  deposu  boştur. Bu  nedenle  sinirli ve dikkatsiz  olunabilir. Okul çocukları ile  yapılan  bir araştırmada iyi  bir kahvaltı  edenlerin daha verimli oldukları ortaya çıkmıştır. Kahvaltıda karbonhidrat  ile  protein doğru bir karışımdır. Örneğin, kepek veya çavdar ekmeği ile  peynir  veya yulaf ezmesi ile  meyve  veya yoğurt, süt yenebilir.

Bir Cevap Yazın